Fien Vansevenant verdedigde haar eindproef, met als titel Zorgband Leie en Schelde als zorgderij. Verkenning van de verbinding tussen een publieke voedselstrategie en territoriale ontwikkelingskansen, in het kader van de master stedenbouw en ruimtelijke planning, aan de Universiteit Gent (UGent).
Éclairage sur l’activité de multiplication de semences potagères populations biologiques, les modèles technico économiques et son développement en Wallonie
Vsycle is gestart in 2020 wanneer verschillende studenten bio-ingenieur en industrieel ingenieur samenkwamen om deel te nemen aan de iGEM wedstrijd die ernaar streeft om maatschappelijke problemen op te lossen met behulp van synthetische biologie. Hier lag de focus initieel op het gebruik ice nucleation proteïnen (een soort ijsbindende proteïnen) als alternatief cloud seeding middel.
Simon Gillet is afgestudeerd als lucht- en ruimtevaartingenieur, heeft een masterdiploma van HEC Entrepreneurs (ULiège) en is gepassioneerd door impactondernemen. Zijn project, Mineralio, is aangesloten bij de incubator VentureLab en hij wordt gecoacht door Frédéric Luizi.
Het team achter MilkSilk bestaat uit Alistaire Vionne en Georges Vicqueray. Beiden zitten in hun laatste masterjaar Bio-ingenieur met focus op Chemie en Bio-industrieën aan de faculteit Agronomie van Gembloux Agro-BioTech. Het team wordt ondersteund door VentureLab en meer in het bijzonder door coach Hubert Brogniez, financieel expert.
Raïssa Montois a terminé son master de bioingénieure en sciences et technologies de l’environnement à la faculté des bioingénieurs de l’UCLouvain en juin 2022. Elle travaille actuellement au sein de l’équipe de recherche Sytra (Transition of Food Systems), à l’UCLouvain.
Tom Kenda a terminé un master de bioingénieurs en sciences agronomiques à la faculté des bioingénieurs de l’UCLouvain en août 2022. Il est chercheur junior au Centre de recherche agronomique wallon (CRA-W).