Rasmus Van Heddeghem verdedigde zijn eindproef, met als titel Globale crisis, lokale oplossing? De weg naar een klimaattoets in het omgevingsrecht van het Vlaamse Gewest, in het kader van de master in de rechten, aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB).
Fien Vansevenant verdedigde haar eindproef, met als titel Zorgband Leie en Schelde als zorgderij. Verkenning van de verbinding tussen een publieke voedselstrategie en territoriale ontwikkelingskansen, in het kader van de master stedenbouw en ruimtelijke planning, aan de Universiteit Gent (UGent).
Kirinyana Laureys, Elias Nouwen, Lowie Janssens, Tibo De Cuyper, Jan Segaert, Kobe Bot en Arne Vermeulen verdedigden hun eindproef met als titel STEM-fiets en STEM-versatie, in het kader van de professionele bachelor lerarenopleiding, aan de UCLL Hogeschool.
Amber Claeys verdedigde haar eindproef met als titel Vergroening van begraafplaatsen in regio Haspengouw ‘Van een grauwe en grijze begraafplaats naar een serene plek die rust en nieuw leven ademt’, in het kader van de professionele bachelor agro- en biotechnologie - afstudeerrichting groenmanagement, aan PXL Hogeschool.
Sophia van Sloun verdedigde aan LUCA School of Arts haar eindproef in het kader van de professionele bachelor interieurvormgevingmet, met als titel Rooting for water. Routing for life.
« Prescription de la nature » par les professionnels de santé en maison médicale : exploration en région liégeoise des perceptions, freins et leviers de cette pratique innovante
Identifier et promouvoir des modèles innovants de pêche en Europe
Alors que les stocks de poissons s'épuisent, voire s'effondrent, la richesse, la propriété du capital, la capacité de pêche et l'attribution des droits de pêche sont concentrées davantage entre les mains de quelques grands opérateurs industriels, les petites pêcheries côtières se voient privées de leurs ressources. En parallèle, la biodiversité marine diminue considérablement en raison du changement climatique, de la pollution, mais aussi de la surpêche persistante.