Robine Verhaeghe verdedigde haar eindproef, met als titel Ontwikkeling van milieubenchmarks voor de woonfunctie in België op basis van de planetaire grenzen, in het kader van de master ingenieurswetenschappen - architectuur, aan de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven).
Gestion durable des déchets d’équipements électriques et électroniques (DEEE) : perceptions des consommateurs à l’égard des appareils électroniques revalorisés
Juliette Doyen a terminé son master d’ingénieure de gestion à la LSM (Louvain School of Management), à l’UCLouvain, en août 2023. Elle suit actuellement un master en sciences et gestion de l’environnement à la faculté des bioingénieurs de l’UCLouvain.
Biomethanisering is een proces dat reeds op industriële schaal en in grote landbouwbedrijven wordt toegepast. Waste-end wil het binnen het bereik brengen van de sector van restaurants, hotels en grootkeukens (scholen, woonzorgcentra, ziekenhuizen...). De onderneming wil een low-tech-oplossing voorstellen waardoor deze spelers weer deel uitmaken van de circulaire economie en tegelijk kunnen besparen op de kosten van de verwerking van hun organische afval.
België produceert jaarlijks 320 000 ton glasafval. En als we onze verpakkingen nu eens zouden hergebruiken in plaats van ze weg te gooien of te recycleren? Dat is wat Bring Back voorstelt met zijn sleutelklare wasdienst voor glazen verpakkingen. Het begon met de vaststelling dat glas hergebruiken 5 keer milieuvriendelijker is dan recycleren. Het is ook energiezuiniger (79% minder CO2-uitstoot) en het verbruikt minder water (30% minder dan bij de productie van nieuw glas).
Het project 'Acties om het milieu langs de zeekust van Zuid-Libanon te beschermen' is een initiatief van de Libanese organisatie Alissar. Het doel is om vast plastic afval langs de hele kustlijn van Tyrus te verminderen, te hergebruiken en te recyclen. Het richt zich tot scholen, gemeentes en steden, maar ook tot gemeenschappen en bedrijven. Met dit project wordt ernaar gestreefd om een gedragsverandering teweeg te brengen, door middel van bewustmakingsworkshops op deze verschillende plekken en via schoonmaakacties op de stranden.
Tunisie Recyclage is een Tunesische niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor het sorteren van recyclebaar afval.
Met het project 'Cap Plastic Tri' wil Tunisie Recyclage het lozen van plastic afval in zee beperken en op verschillende manieren het gedrag van de verschillende spelers in het lokale ecosysteem helpen veranderen:
iSea is een milieuorganisatie die in 2016 werd opgericht in het Griekse Thessaloniki. Haar doel is om habitats in het water te beschermen door middel van onderzoek, bewustmakingsacties en de bevordering van het behoud van mariene ecosystemen.