TrikThom Harmony is een startup opgericht door Thomas Crombez, Thibo Destatsbader, Evert Devos en Arthur Vankeirsbilck. Hun achtergronden in ICT, energiemanagement, bouw en ingenieurswetenschappen geven hun een uniek perspectief bij het aanpakken van uitdagingen en het creëren van innovatieve oplossingen.
Iben Braeckevelt studeert biomedical engineering aan de Universiteit Gent heeft Nepture gestart. Door te praten met tal van dokters tijdens zijn opleiding, kwam hij in aanmerking met het incontinentieprobleem. In woonzorgcentra hebben meer dan 60% van de bewoners last van incontinentie. Deze bewoners zijn dan genoodzaakt om incontinentiemateriaal te dragen, wat hun eigenwaarde sterk achteruit haalt.
Mensen helpen om op een speelse manier energie te besparen
Christophe De Troyer, pas afgestudeerd als doctor in de computerwetenschappen, bouwt met Loomy aan een slimme lamp en een mobiele app die het voor iedereen eenvoudiger maakt om duurzamer met energie om te springen en te besparen. Samen met mede-oprichter Kimber Eeckhout, ondersteuning van Voka, en via het postgraduaat ondernemen van HoGent en Odisee en met hun coach Anja Cornelis bouwen zij sinds eind 2022 aan Loomy.
Dysentis is een geconnecteerd apparaat (keelmicrofoon) dat verbonden is met een app om de stem van gebruikers te monitoren en te analyseren. Deze discrete en comfortabele band rond de hals analyseert de stemparameters om er de gezondheidstoestand van de stembanden uit af te leiden. Het apparaat is verbonden met een app die dagelijkse ondersteuning biedt. De app houdt je op de hoogte van je vorderingen, waarschuwt je als je iets fout doet en beveelt oefeningen aan die zijn aangepast aan elke gebruiker.
Antoine Percy a terminé son master d’ingénieur civil électricien à l’EPL (école polytechnique de Louvain) de l’UCLouvain en septembre 2022. Il est actuellement en année sabbatique.
Nicolas Mouton a terminé son master en droit à la faculté de droit et de criminologie de l’UCLouvain en juin 2022. Il est actuellement gestionnaire en développement durable au SPW Mobilité et Infrastructures.
Pietro Favaro a terminé son master d’ingénieur civil électricien à la faculté polytechnique de Mons, à l’UMONS, en juillet 2022. Il y est actuellement aspirant FNRS.