PachaGreens
Microgroenten, een voedzaam en duurzaam voedingsmiddel
PachaGreens is een Gentse stadsboerderij die verse microgroenten kweekt. Deze microgroenten, of gekiemde zaden, hebben allang hun plaats in de culinaire wereld. Chef-koks waarderen ze om hun grote decoratieve waarde en smaak. Hun potentieel is echter veel groter, omdat deze microgroenten gemakkelijk dagelijks gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld de vorm van salades. Tom De Windt creëerde PachaGreens met de ambitie om een voedzame, efficiënte en duurzame productie te ontwikkelen.
Wat maakt microgroenten zo duurzaam? Ten eerste hebben veel studies aangetoond dat een microgroente 4 tot 40 keer voedzamer is dan een volwassen soort. Bovendien duurt de groeicyclus slechts 10 tot 14 dagen en vergt die weinig onderhoud. Er komen geen chemische middelen aan te pas, enkel licht, een kleine hoeveelheid water en warmte.
Daarnaast worden de microgroenten van PachaGreens gekweekt uit organische zaden en op hennepvezelsubstraat, een zeer ecologische plant waarvan de vezels gemakkelijk te composteren zijn. De positieve impact op het milieu wordt bevorderd door een combinatie van productie in groenteserres en verticale binnenteelt in een geautomatiseerd en gecontroleerd systeem. Dit zorgt ervoor dat het teeltoppervlak regelmatig wordt vernieuwd. De microgroenten worden verkocht in biologisch afbreekbare verpakkingen in een groeiend netwerk van retailers.
Copyright © 2014 - Stichting voor Toekomstige Generaties
Website door : WebstanZ