Dysentis
Dysentis is een geconnecteerd apparaat (keelmicrofoon) dat verbonden is met een app om de stem van gebruikers te monitoren en te analyseren. Deze discrete en comfortabele band rond de hals analyseert de stemparameters om er de gezondheidstoestand van de stembanden uit af te leiden. Het apparaat is verbonden met een app die dagelijkse ondersteuning biedt. De app houdt je op de hoogte van je vorderingen, waarschuwt je als je iets fout doet en beveelt oefeningen aan die zijn aangepast aan elke gebruiker. Dysentis is bedoeld voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding van patiënten met dysfonie die stemtraining volgen, evenals professionals die hun stem als belangrijkste werkinstrument gebruiken.
Het team van Dysentis bestaat uit Martin Van Mollekot, Alix De Plaen, Maud Alexis en Maxime Cornette. Deze vier studenten willen samenwerken met logopedisten en stemartsen voor een complete en optimale opvolging van hun patiënten. Met Voxano kunnen gezondheidswerkers namelijk de gedetailleerde en dagelijkse evolutie van hun patiënten bekijken. Het Voxano-team wordt begeleid door de Yncubator en gecoacht door Michel Crespin.
"We hadden een gemeenschappelijke doelstelling/missie: mensen helpen die lijden aan een kwaal, oplossingen vinden voor een gezondheidsprobleem en daarbij nieuwe technologieën gebruiken. We hebben ons vervolgens toegespitst op de stem. Het probleem dat we met Dysentis wilden aanpakken, was de toegang tot de dagelijkse vooruitgang van de stem van een patiënt tussen twee opvolgsessies bij een logopedist of kno-arts."
"Ondernemen als student stelt ons in staat om vrij en ambitieus te zijn in wat we doen. Het geeft ons ook de kans om ons te laten begeleiden en adviseren door professionals en gekwalificeerde organisaties (zoals de Yncubator). Zo durfden we de sprong te wagen en hebben we ontdekkingen gedaan, bijgeleerd en ervaringen opgedaan."
"Deze beurs zal ons helpen een werkend prototype van het apparaat te ontwerpen en de laatste hand te leggen aan de software voor stemanalyse. Met de beurs van € 5000 van de Stichting zullen we in eerste instantie het softwaregedeelte financieren. Daarna zal het resterende bedrag naar de hardware gaan."
Dysentis ontvangt een prototypingsbeurs van € 5000.