b.stim
Lais Razza, een psycholoog en doctoraatsstudent op het gebied van depressie, bundelde de krachten met Sim Vanlangenhove, een masterstudent geneeskunde aan de Universiteit Gent, om b.stim te lanceren - een baanbrekend initiatief gericht op het verbeteren van de behandeling van depressie.
Na jarenlang onderzoek naar depressie ontdekte Lais Razza een significant gebrek aan efficiëntie in bestaande behandelingen voor deze ernstige ziekte, die een grote impact heeft op de wereldwijde gezondheid. Gedreven door de noodzaak van effectievere oplossingen, richtte ze b.stim op.
b.stim stim is een revolutionaire behandeling die is ontworpen om rekening te houden met de unieke kenmerken van elke patiënt. Deze innovatieve behandeling heeft het potentieel om de behandelresultaten aanzienlijk te verbeteren voor mensen die strijden tegen depressie. De gepersonaliseerde aanpak zorgt ervoor dat elke patiëntgerichte interventies krijgt, waardoor de kans op positieve resultaten wordt geoptimaliseerd. Met de hulp van hun coach Tom Van Damme (DO!) werd b.stim winnaar van de wedstrijd Expedition Do! 2023. Het b.stim project is begeleid door Durf Ondernemen (DO) UGent.
“De lancering van b.stim werd gedreven door de wens om inefficiënties en uitdagingen in de hedendaagse behandelingen voor depressie aan te pakken. Ik constateerde de beperkte effectiviteit van bestaande benaderingen, die nog niet in de juiste mate de wereldwijde last van depressie verhelpen. Mijn motivatie, die Sim deelt, was om een nieuw behandelingsparadigma te pionieren dat verder gaat dan het “one-size-fits-all model”. Met b.stim streven we ernaar de behandeling van depressie te revolutioneren en daarmee de levens van mensen die getroffen zijn door deze aandoening te verbeteren.
Als student-ondernemer krijg ik de unieke kans om theoretische kennis in de praktijk te brengen en innovatieve ideeën tot leven te brengen. Het biedt een platform om te leren, fouten te maken en te groeien, terwijl ik tegelijkertijd een positieve impact kan hebben op de samenleving door mijn ondernemerschap. Het combineert educatie en ondernemersgeest, waardoor ik zowel mijn academische als ondernemende vaardigheden kan ontwikkelen.
Als volgende stap willen we, dankzij de beurs van de Stichting voor Toekomstige Generaties, een 3D-ontwerpmodel genereren op basis van het ontwerp van het hardwarebedrijf. Hierdoor kunnen we een 3D-prototype afdrukken, wat waardevolle inzichten biedt in de haalbaarheid van onze hardware. Vervolgens zullen we ons richten op de ontwikkeling van het softwaregedeelte - dit zal essentieel zijn voor het patenteren van ons idee.”
b.stim ontvangt een prototypingsbeurs van € 5000.