Link met de Stichting
Van de herstelling van stoelen tot de volledige herinrichting van kantoren: Nnof (Nearly New Office Facilities) geeft kantoormeubilair een tweede en zelfs derde leven. Het bedrijf bouwt bestaand kantoormeubilair om tot nieuwe inrichtingen met een frisse look & feel, op basis van zo veel mogelijk gerecupereerde materialen. Goed voor het milieu (tot 70% minder afval) en voor de portemonnee. Nnof ontstond vanuit de holding PMC, een familiale groep van verhuisfirma’s die na de berekening van hun ecologische voetafdruk besloten een duurzame en toekomstgerichte richting op te gaan.
Frisse herinrichting
Nnof bouwt bestaand kantoormeubilair om tot nieuwe inrichtingen met een frisse look & feel, op basis van zo veel mogelijk gerecupereerde materialen. Het bedrijf kan naar eigen zeggen tussen 50 en 70 procent van het bestaand kantoormeubilair hergebruiken, en zelfs 95 procent van de stoelen. Voor de klant is een ʻgennoftʼ kantoor een stevige kostenbesparing.
Uitsparing van CO2
Door de recyclage van meubilair vermijdt Nnof de ontginning van nieuwe grondstoffen. Nnof ontwikkelde een analysetool voor de levenscyclus van producten, waarmee ze de milieubesparing van haar diensten kan becijferen. Per 200 werkplekken met een Nnof- herinrichting zou tot 17 ton CO2-uitstoot bespaard worden. En ook intern heeft Nnof oog voor ecologie. Op de site van het bedrijf vind je insectenhotels en een bloemenweide, en de medewerkers krijgen cursussen ecodriving.
Groei in crisistijden
Alle medewerkers van Nnof krijgen naast lessen Nederlands ook hef- en tiltechnieken aangeleerd, en training in sociale en interculturele vaardigheden. Nnof werkt ook samen met een beschutte werkplaats. Het bedrijf heeft een doorgedreven competentiebeleid, houdt regelmatige evaluaties en hecht veel belang aan opleiding en coaching. Daarnaast organiseert Nnof open vergadermomenten waarop alle medewerkers input kunnen geven voor de managementbeslissingen. Zo houdt het bedrijf de lijnen kort. “Op twee jaar tijd groeiden we van 120 tot 170 werknemers”, vertelt Anne Lenaerts van Nnof. “Dat is een mooie prestatie in tijden van crisis en een positief toekomstperspectief.”