I-Challenge
Een softwareoplossing die de voedselindustrie ondersteunt bij het voorkomen van voedselverspilling door de houdbaarheidsvoorspelling te vereenvoudigen
I-Challenge heeft als missie om voedselverspilling in de voedingsproducerende sector terug te dringen door middel van verbeterde houdbaarheidsvoorspellingen van producten. De gebruiksvriendelijke softwaretool van I-Challenge stelt voedingsproducenten in staat om de houdbaarheid van hun producten op een eenvoudige en wetenschappelijke manier te bepalen. Voor nieuwe producten, waarvoor nog geen houdbaarheidsmodel beschikbaar is, levert I-Challenge een praktische testkit waarmee bedrijven de houdbaarheid efficiënt kunnen vaststellen.
De start-up, opgericht in 2023 door dr. Katrien Begyn, prof. dr. ir. Frank Devlieghere en ing. Wendy Ossieur, is onlangs uitgebreid met de komst van Mattias Putman, een ondernemer in de IT-sector en software-ingenieur.
Het bedrijf is opgericht vanuit de overtuiging dat er momenteel geen adequate tools bestaan om snel en efficiënt houdbaarheid te bepalen. I-Challenge stelt producenten in staat om de houdbaarheid van hun producten te verbeteren en gezondere, duurzamere keuzes te maken dankzij voorspellingen op basis van receptuur. De softwaretool stelt hen ook in staat om hun productieprocessen te optimaliseren.
Met deze innovatieve oplossing wil I-Challenge voedingsbedrijven ondersteunen in de transitie naar een duurzamere productie en het verminderen van voedselverspilling.
"Onze oplossingen maken het mogelijk sneller gezondere producten te ontwikkelen, wat zowel bedrijven als consumenten ten goede komt. Dankzij de steun van de SE’nSE Fonds kan I-Challenge deze oplossingen sneller op de markt brengen."
Copyright © 2014 - Stichting voor Toekomstige Generaties
Website door : WebstanZ