Fungu'it
Gezonde en duurzame eiwitten uit de vaste fermentatie van paddenstoelen met bijproducten uit de landbouw
Jeanne Baudevin en Anas Erridaoui gaan de grote uitdaging aan om duurzame eiwitbronnen te vinden in het licht van de bevolkingsgroei en de klimaatcrisis. Tegelijk gaan ze ultrabewerkte industriële producten in de supermarkt tegen.
Hun oplossing is gebaseerd op de vaste fermentatie van paddenstoelen met bijproducten uit de landbouw en levert zo voedzame, functionele en smakelijke ingrediënten op.
Fungu'it neemt een plaats in op de snelgroeiende markt van alternatieve eiwitten, die gekenmerkt wordt door een sterk stijgende vraag.
De start-up biedt eiwitrijke ingrediënten met drie kenmerkende voordelen aan:
Dit initiatief draagt bij aan de voedselzekerheid door een duurzaam alternatief te bieden voor traditionele eiwitbronnen. Het is bevorderlijk voor de gezondheid en het welzijn van consumenten, door hen de mogelijkheid te bieden om evenwichtiger te eten en het risico op ziekten die verband houden met een slecht voedingspatroon te verminderen.
Copyright © 2014 - Stichting voor Toekomstige Generaties
Website door : WebstanZ